Oersterk in houten vloeren
Bij Vloermarkt Leeuwarden slaagt u altijd!

Houten vloer onderhoud

Houten vloer onderhoud begint met het goed schoonhouden van uw vloer. Haal wekelijks de stofzuiger door het huis en dweil regelmatig om de vloer vrij te houden van stof, zand en ander schadelijk vuil. Vooral zand en uw houten vloer is geen gouden combinatie. Zand is dan net schuurpapier. Wanneer u de vloer gaat dweilen, gebruik dan alleen speciale schoonmaakmiddelen en geen allesreiniger. Vloermarkt heeft voor elke vloer de meest geschikte reiniger.

Houten vloeren oliën

Om te voorkomen dat de slijtlaag van uw houten vloer er af gelopen wordt, is het verstandig om, na een jaar of 5, de vloer te verzorgen met een laagje olie. Reinig hiervoor eerst uw vloer met een intensieve reiniger. U mag vervolgens zelf uw vloer oliën, maar wij doen dit uiteraard ook graag voor u.

Het drogen van de olie neemt ongeveer 24 uur in beslag. Daarna kunt u weer over de vloer lopen en de meubels weer hun plekje terug geven.

Houten vloer grote onderhoudsbeurt

Na een langere periode volgt er een grotere onderhoudsbeurt. De vloer wordt dan volledig onder de loep genomen en, waar nodig, hersteld. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe plinten en het schuren van de vloer. U kunt bij deze behandeling ook kiezen om uw houten vloer van een andere kleur te voorzien.

 

Advies bij het onderhouden van uw houten vloer

Een grote onderhoudsbeurt aan uw vloer is professioneel werk, waar we u graag over adviseren en mee helpen. Ook wanneer u andere vragen of advies nodig heeft staan we graag voor u klaar om uw vloer te inspecteren en te kijken of renovatie nodig is.

Gratis offerte ontvangen

De voordelen van Vloermarkt

  • Productie ter plaatse
  • Eigen vloerontwerp mogelijk
  • Geen aanbetaling noodzakelijk
  • Goede garantievoorwaarden