Oersterk in houten vloeren
Bij Vloermarkt Leeuwarden slaagt u altijd!

Parket leggen

Parket zelf leggen?

Vloermarkt biedt parket dat u zelf kunt leggen. Van de meest eenvoudige systemen tot parketvloeren voor de ervaren klusser. Laat u uitgebreid informeren van tevoren en zorg dat u beschikt over het juiste gereedschap. Wij adviseren u graag!

Tips parket leggen

  • Laat het parket 48 uur acclimatiseren in de gesloten verpakking, in de kamer waarin u het parket wilt leggen. Let op: de pakken mogen niet liggen in een ruimte waar geverfd wordt, dit veroorzaakt een te hoge luchtvochtigheid!
  • Verwijder tapijt, kurk en oneffenheden van de ondergrond. Indien deze hoger dan 3 mm zijn, moet u de vloer egaliseren met een ondervloer of egalisatiemiddel.
  • Gebruik op beton of houten ondergrond altijd een vochtscherm. Deze zit al ingebouwd in de ondervloer, of moet u extra aanschaffen.
  • Voor een mooi resultaat raden wij aan om rekening te houden met 5% snijverlies. U kunt dan ongewenste delen (zoals grote knoesten) overslaan. Bewaar de afgezaagde stukken voor reparaties e.d.
  • Zorg voor het juiste gereedschap: Afstandblokjes (10 – 15mm dik), houten blok, installatie wig, handzaag of elektrische zaag, potlood, meetlint, boor, beitel, hamer en stoffer en blikndervloer of egalisatiemiddel.

Parket laten leggen?

U kunt parket ook laten leggen door de Vloermarkt legservice. Wilt u weten hoe netjes onze vakmannen werken? Bekijk onze klantenfoto’s. Wij leveren u parket vloer gratis in heel Friesland. Neem contact met ons op voor de laatste parket aanbieding en parket prijzen.

Parket leggen over bestaande vloer of tegelvloer?

Parket vloer kan over een bestaande vloer of plavuizen vloer worden gelegd. Voor elke basisvloer geldt dat deze blijvend droog, hard, vlak, schoon én goed dragend moeten zijn.

Een tegelvloer kan prima als ondervloer gebruikt worden, mits de tegels vlak zijn, in goede staat verkeren en geen hoogteverschil vertonen. Wanneer u de vloer verlijmd wilt leggen, moet u de vloer voorstrijken. Wanneer u de vloer zwevend wilt leggen, is alleen een folie voldoende.

Parket leggen op oneffen vloer?

Bestaat uw huidige vloer uit tegels die niet vlak zijn of scheef gelegd? Dan is het raadzaam om de vloer eerst te egaliseren. Vloeibare egaline is een mengsel van cement en water dat over de vloer uitgegoten wordt en snel droogt. De egaline wordt gelijkmatig verdeeld met een spaan, waarmee de gewenste dikte wordt bereikt. Een laagje van 3mm is meestal voldoende om de vloer vlak te krijgen. Na 24 uur is de vloer al opnieuw bewerkbaar.

Wij komen graag bij u langs de vloer inspecteren voor een passend advies.

De voordelen van Vloermarkt

  • Productie ter plaatse
  • Eigen vloerontwerp mogelijk
  • Geen aanbetaling noodzakelijk
  • Goede garantievoorwaarden