Oersterk in houten vloeren
Bij Vloermarkt Leeuwarden slaagt u altijd!

Vloerverwarming parket

Parket op vloerverwarming mogelijk?

Ja, parket kan men combineren met vloerverwarming. Een parketvloer kan zowel verlijmd als zwevend over vloerverwarming gelegd worden. Bij verlijmen dient er wel een lijmsoort gekozen te worden die speciaal voor vloerverwarming geschikt is. Vloermarkt heeft ervaring met het leggen van parket op alle soorten vloerverwarming, zowel hoofd- als bijverwarming.

Type parket en houtsoort

Om risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten, is het noodzakelijk te zoeken naar een passend type parket. De meest geschikte soorten parket op vloerverwarming zijn rechtstreeks gelijmde, conventionele parketvloeren zoals mozaïek en 2-3 laags parket. Deze types parketvloeren hebben de laagste isolatiewaarden, oftewel geven de warmte het beste door. Niet elke houtsoort is geschikt voor vloerverwarming. Maar de populairste houtsoorten zoals eiken, noten, kambala en afzelia zijn uitstekend met vloerverwarming te combineren.

Advies vloerverwarming parket leggen

Uiteraard kunnen onze adviseurs u precies vertellen welke houtsoort wel of niet geschikt is voor vloerverwarming, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bezoek onze showroom in Leeuwarden of neem contact met ons op.

De voordelen van Vloermarkt

  • Productie ter plaatse
  • Eigen vloerontwerp mogelijk
  • Geen aanbetaling noodzakelijk
  • Goede garantievoorwaarden